Prezent și viitor

Cine suntem?

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș este o organizație neguvernamentală, autonomă, nonprofit, de utilitate publică, cu personalitate juridică, ce reprezintă, sprijină și apără  interesele comunității de afaceri din Argeș.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș este cea mai mare organizație de susținere și promovare a afacerilor din Argeș si reprezintă Vocea Mediului de Afaceri argeșean.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș face parte din Sistemul Cameral Românesc care cuprinde : Camera de Comerț și Industrie a României - Camera Națională, camerele de comerț județene și a Municipiului București și camerele de comerț  bilaterale.

Misiunea noastră este ca prin activitatea permanentă să contribuim la promovarea intereselor membrilor noștri în direcția dezvoltării comerțului, industriei, agriculturii și serviciilor, corespunzător cerințelor economiei de piață și sprijinirea lor în raporturile cu autoritățile române și cele din străinătate.
Camera de Comerț este o instituție-emblemă în lumea civilizată, cu un prestigiu extraordinar, o instituție care se confundă cu istoria României moderne; vorbim despre  o instituție prezentă în toate țările dezvoltate, un punct de reper vital, un barometru al economiei și un partener al mediului de afaceri;
Este un factor activ, alături de adminstrația locală și de mediul politic, extrem de implicat și prezent în tot ce are legatură atât cu partea economică cât și cu subiectele de interes local. Este instituția care prin tradiție, rețea, afilierea la nivel international se constituie în cel mai important for de reprezentare al oamenilor de afaceri români în ultimii 150 de ani. Este o exponentă a economiei libere de piață care a contribuit esențial atât la dezvoltarea mediului de afaceri, dar și a României.

CCIA Argeș a avut de la bun început un rol activ în susținerea mediului de afaceri. Încă de la înființarea sa, în 1864) Camera a fost un mediator intre autorități ale statului și  oameni de afaceri.
Camera de Comerț a fost dintotdeauna o voce puternică, incisivă, a mediului de afaceri, un factor activ și implicat în toate subiectele de interes economic local. De asemenea Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș s-a implicat în mod activ în toate acțiunile și dezbaterile legate de proiecte și demersuri de interes local.
De la bun început, fiind conștientă de rolul său de factor esențial în diseminarea de informații, Camera de Comerț s-a constituit într-un partener, un colector și un furnizor de informații de la și către membrii noștri, o punte de legătura între mediul de afaceri și instituții ale statului, actori economici, o sursă de informații și servicii pentru cei interesați.

Dorim să fim furnizorul de servicii cât mai complexe pentru mediul de afaceri – să devenim un reper pentru servicii de informare, consultanță (mai ales pe problema fondurilor europene), etc.
Suntem implicați și dorim să ne implicăm în mod real și constructiv în demersuri alături de parteneri (publici sau privați) care să aibă ca și finalitate informarea, creșterea și dezvoltarea mediului de afaceri.
Ne propunem să perseverăm în a crea evenimente și oportunități de informare cât mai diversificate și cât mai precise pentru mediul de afaceri. De asemenea, ne propunem să fim din ce în ce mai implicați în a colecta și transmite mai departe către factorii interesați/de decizie, poziția mediului de afaceri argeșean; în acest sens vizăm crearea și dezvoltarea parteneriatelor cu instituții de interes pentru mediul economic (unități de învățământ superior, instituții publice, etc.).
Intenționăm să strângem legăturile și să aducem alături de CCIA Argeș tot ce înseamnă asociații patronale, sindicale, profesionale din principalele domenii de activitate – comerț, servicii, etc, tocmai pentru a da vocii unice a Camerei greutatea de care are nevoie în exprimarea unor poziții de interes general;
Urmărim să promovăm nu doar interesele economice ale mediului de afaceri argeșean, ci în egală măsura și interesele de dezvoltare generală a zonei pe probleme de tipul regionalizării, a proiectelor energetice sau de infrastructură (gen Transfăgărășan, etc).

TOP