Expoziţia universală ”Expo Milano 2015”

Milano găzduieşte, în acest an, expoziţia universală Expo Milano 2015, având ca temă centrală Hrănirea planetei. Energie pentru viaţă. Expoziţia, care se va desfăşura pe o durată de şase luni, în perioada 1 mai - 31 octombrie 2015, se va bucura de participarea a peste 140 de ţări, cu o estimare de 20 de milioane de vizitatori din toată lumea, iar România va dispune de un pavilion naţional, cu o suprafaţă de 887 m2, situat în zona centrală a spaţiului expoziţional, care se întinde pe circa 1 milion m2.

În cadrul pavilionului naţional, Camera de Comerț și Industrie a României și camerele județene organizează miercuri, 29 iulie 2015, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, evenimentul dedicat mediului de afaceri cu ocazia momentului central al reprezentării României la Expo Milano, intitulat Ziua României.

Ziua României este marcată de participarea Primului Ministru al României, alături de înalţi oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, precum şi a altor instituţii la nivel central care urmează a fi stabilite.

Programul acestui eveniment include o secţiune dedicată mediului de afaceri şi investiţiilor, în cadrul căreia companiile româneşti vor avea stabilite întâlniri Business-to-Business (B2B) cu antreprenori din Italia şi din restul ţărilor participante la expoziţie.

In acest context, suntem onorați să vă invităm  pentru a face parte din delegaţia oficială care va fi prezentă la Ziua României, pe 29 iulie 2015.

Puteţi consulta un program preliminar al participării la eveniment şi un scurt material referitor la domeniile prioritare de activitate care vor fi reprezentate în cadrul pavilionului României la Expo Milano 2015.

Companiile interesate pot transmite confirmarea participării până la data de 10 mai 2015, pachetul final de costuri urmând a fi comunicat odată ce componenţa delegaţiei va fi definitivată.

Targ constructii Franta - INTERMAT 2015

BE CONCRETE! (Fii Beton!)

WORLD OF CONCRETE EUROPE vine la  PARIS în cadrul INTERMAT 2015

EXPOZIŢIE + DEMONSTRAŢII LIVE + SEMINARII EDUCATIVE

La World of Concrete Europe, întreaga industrie a betoanelor se va aduna la Paris, în cadrul viitorului târg INTERMAT. WOC Europa va fi una dintre atracţiile centrale ale evenimentului comercial global pentru echipamente, utilaje şi tehnologii pentru industria construcţiilor, ce se va desfăşura între 20 şi 25 aprilie 2015 la Paris-Nord Villepinte.

Cu aceasta noua iniţiativă, INTERMAT va prezenta o gamă completă de produse care vizează industria betonului, de la etapele primare de fabricare a betonului (materiale, produse şi aditivi) până la aplicarea finală (betoane decorative, tencuieli şi mortar, inginerie şi servicii ).

O EXPOZIŢIE PENTRU ÎNTREAGA INDUSTRIE A BETOANELOR, PE PARCURSUL ÎNTREGULUI CICLU

Aflat la prima sa ediţie în Europa, WOC Europe va fi gazda tuturor jucătorilor din industrie (de la consilieri de vânzări până la utilizatorii finali) din ţările europene şi francofone (în special din Orientul Mijlociu şi Africa).

În cadrul INTERMAT, sub deviza "Be Concrete" ("Fii Beton"), WOC Europe va aduce vizitatorilor o ofertă exhaustivă de betoane şi  lucrări din piatră pentru industria construcţiilor: autobetoniere, echipamente pentru producţia de beton, turnare şi manipulare, facilităţi pentru prepararea de elemente de beton prefabricat, OEM, instrumente inovatoare, software, servicii de inginerie, unelte şi materiale pentru betoane decorative şi orizontale, echipamente de zidărie, etc., alături de o serie de echipamente auxiliare. Evenimentul va aduna un total de peste 100 de expozanţi.

Printre noii veniţi la expoziţie se numără fabricanţi de beton, producători de aditivi, echipamente şi scule pentru betoane speciale:

CEMEX - CHRYSO - HOLCIM - HTC Floor Systems - HUSQVARNA CONSTRUCTION - IMER Franţa - MAPEI - MODERNE METHODE - SIKA - TYROLIT...

Zonă exterioară de demonstraţii “Concrete Demos”

Aflat într-un loc cu vizibilitate ridicată, evenimentul "Concrete Demos" va organiza demonstraţii non-stop dedicate plasării de produse din beton şi, în special, betoanelor decorative, şlefuite, buciardate şi imprimate. Aceste caracteristici vor pune în prim-plan metode de stratificare şi demonstraţii cu instrumente şi echipamente realizate de specialişti din industria betoanelor.

Printre expozanţii de la WOC Europa care urmează să facă demonstraţii sunt: Holcim, HTC, Mapei, Blastrac, Moderne Methode.

RUDY RICCIOTTI, Sponsor al World of Concrete Europe

Această sesiune inaugurală a WOC Europe va avea loc sub patronajul lui Rudy Ricciotti, renumitul arhitect şi contractantul general al multor site-uri renumite care au scos în evidenţă multiplele beneficii ale betoanelor. Ca pionier şi ambasador al betonului, el oferă o combinaţie ingenioasă de creaţie şi o cultură autentică a construcţiilor .

În calitate de sponsor al WOC Europe, Rudy Ricciotti va prezenta proiectele sale cele mai importante în cadrul unei prezentări inaugurale pe 21 aprilie 2015 şi la întâlnirea cu presa franceză şi internaţională. El va participa, de asemenea, parte la turul oficial al expoziţiei, în prezenţa directorului acesteia, Maryvonne Lanoë, şi va lua parte la cocktail-ul de recepţie, în prezenţa partenerilor, jurnaliştilor şi invitaţilor speciali.

Un program educaţional specific industriei betoanelor

Un număr mare de discuţii şi ateliere dedicate betoanelor în cadrul cărora se vor studia inovaţiile tehnice şi procesele ce contribuie la obţinerea  unor lucrări din beton cu adevărat excepţionale. Vor fi dezbătute patru mari teme: aspectele fundamentale ale betonului, betoane speciale, mentenanţă şi reparaţii, demolare şi reciclare.

Premiile INTERMAT INNOVATION AWARDS, WORLD OF CONCRETE AWARD

La Gala Premiilor INTERMAT Innovation AWARDS, Premiul World of Concrete a fost acorda de către Tom Cindric, Vicepreşedinte al Informa Exhibitions (organizatorul World of Concrete Las Vegas), firmei Tekla. Câştigătorul premiului a fost felicitat pentru soluţia sa de modelare a construcţiilor Tekla Structures, un pachet care se adresează tuturor contractanţilor din industria betoanelor, care facilitează proiectarea, estimarea, managementul şi planificarea tuturor tipurilor de proiecte de la un model BIM 3D.

O expoziţie unică: „30 de ani de EQUERRE D’ARGENT”

WOC Europe va fi, de asemenea, gazda unei expoziţii ce va prezenta toate clădirile distinse cu premiul Equerre d'Argent între 1983 şi 2013. Acest premiu deosebit de prestigios pentru arhitectură este acordat anual pentru o clădire construită în Franţa, indiferent de naţionalitatea arhitectului său. Expoziţia face astfel un rezumat al arhitecturii franceze din ultimele trei decenii, de la lucrările cele mai prestigioase (muzeul Picasso, Institutul Monde Arabe, Cité de la Musique, etc.) până la clădirile municipale (grădiniţe, parcări, biblioteci media, şcoli , licee etc.) şi până la locuinţe.

Anexe:

-          lista expozanţilor WOC Europe Click Aici

Despre INTERMAT

INTERMAT 2015 este organizat de către S.E. INTERMAT, CISMA, SEIMAT, organizaţiile de comerţ franceze din industria echipamentelor de construcţii şi Comexposium, liderul francez în organizarea de expoziţii comerciale. Următoarea ediţie va fi organizată între 20 şi 25 aprilie 2015 la  Centrul Expoziţional Paris-Nord Villepinte, Franţa.

Expoziţiile Intermat şi Informa o alianţă între doi organizatori:

INTERMAT şi salonul expoziţional World of Concrete Las Vegas (organizat de INFORMA EXHIBITIONS) au semnat un acord de parteneriat, reunindu-şi reputaţia şi experienţa pentru a crea World of Concrete Europe (WOC Europe) în vederea îndeplinirii cerinţelor pieţei din industria betonului din Europa.

Despre COMEXPOSIUM

Grupul COMEXPOSIUM, unul dintre cei mai importanţi organizatori de evenimente din Europa, este implicat în 114 evenimente comerciale şi de consum, din 17 sectoare de activitate. În fiecare an găzduieşte 38.000 de expozanţi, dintre care 40% sunt din afara Franţei, şi 3.5 milioane de vizitatori, dintre care 350.000 vin din străinătate.

Având peste 400 de angajaţi, grupul organizează cinci dintre cele mai importante zece evenimente ce au loc în Franţa, şi anume SIAL, Intermat, Salonul Internaţional de Agricultură, SIMA (utilaje agricole) şi Foire de Paris.

Salonul “CarraraMarmotec 2014”

Salonul “CarraraMarmotec 2014”

o lume a marmurei, a tehnologiei şi a designului sub acelaşi acoperiş – Carrara,

Italia, 21 – 24 mai 2014

 

In perioada 21 - 24 mai 2014 se va desfăşura în spaţiul expoziţional din localitatea Carrara a 32-a ediţie a Salonului internaţional CarraraMarmotec 2014.

Situată în zona carierelor de piatră Apuană, în acea zonă a Alpilor Apuani unde albul nu reprezintă zăpada ci marmura, Carrara are peste 130 de cariere de piatră şi peste 1000 de companii implicate în prelucrarea pietrei şi în producţia de tehnologie de prelucrare.  Puterea salonului CarraraMarmotec îşi are originile în know-how-ul regiunii pietrei în care se găseşte şi în capacitatea de producţie a zonei dar şi în ce reprezintă conceptul ”Made in Italy” în lume: artă, tradiţie, design şi gust pentru frumos.

CarraraMarmotec se adresează constructorilor, arhitecţilor şi designerilor dar şi operatorilor din industrie, producătorilor de material brut, producătorilor şi furnizorilor de tehnologie, utilaje, echipamente, accesorii şi servicii din sector, propunându-şi să expună cele mai bune elemente în materie de tehnologie şi materiale: o oportunitate unică de a crea noi relaţii comerciale şi de a le întări pe cele existente.

În cadrul Salonului veţi putea vizita cele mai bune companii specializate în: marmură, granit, travertin, piatră brută, tăiere şi procesare materiale; ornamente, sculptură şi artă funerară; utilaje pentru tăierea şi prelucrarea pietrei naturale; transport, utilaje pentru manipulare şi ridicare; servicii specializate.

Avem privilegiul de a vă informa ca organizatorul a decis reducerea tarifelor de participare la Expoziţie, solidarizându-se astfel cu Expozanţii, pe fondul perioadei dificile pe care sectorul o traversează.

Mai multe detalii puteţi găsi si la adresa de internet a Salonului:www.carraramarmotec.com.

In speranţa ca aceasta manifestare va fi de interes pentru activitatea dumneavoastră, Biroul nostru va sta la dispoziţie pentru furnizarea de informaţii suplimentare la tel.: 021-211.42.40 (Dl. Adrian Poenaru) si e-mail:a.poenaru.contr@ice.it.

Târgul România - Italia a V-a ediție

CCIRO Italia și Asociația Românilor din Italia  vă invită să participați la a V-a ediție a ”Târgului România – Italia”, eveniment organizat în zilele de 28 februarie - 1 martie 2015 cu scopul de a promova câteva sectoare ale economiei românești pe piața italiană: industria alimentară prin toate gamele de produse românești, tradiționale, bio,  etc., industria turismului (munte, mare, agroturism medical, etc.), servicii (transport aerian, bănci, medical, etc.).
”Târgul România-Italia” cuprinde următoarele acțiuni:
1.    28 februarie - 1 martie: Bursa oportunităților și a investițiilor – la această acțiune vor participa antreprenori români din Italia și antreprenori  italieni cărora organizatorii le oferă posibilitatea de a se prezenta (promova) și de a cunoaște oportunități de investiții în România, programe ale Guvernului României, fonduri europene disponibile în România, etc.
2.    Bursa locurilor de muncă: datorită prezenței în număr mare a reprezentanților mediului de afaceri la acest eveniment, se oferă posibilitatea, atât anteprenorilor, cât și agenției naționale de ocupare a forței de muncă (ANOFM) să prezinte vizitatorilor locuri de muncă vacante în Italia, în România, dar și în Europa prin intermediul http://eures.anofm.ro/
3.    1 martie - ora 17:00 tradiționalul spectacol susținut de artiști populari și ansambluri folclorice și de dans, organizat de Asociația Românilor din Italia, spectacol transmis în direct de Dacia TV, duplex București – Bruxelles – Toronto – Madrid, etc.
Planimetria și standurile disponibile la ”Târgul România – Italia” pot fi vizualizate pe site-ul http://www.cciro.it/iscrizione_evento.htm. Intrarea este liberă pentru vizitatori.
Taxa de participare ca expozant la Târg este de 500 euro pentru un stand 3X3 metri, respectiv 700 euro pentru stand de 4X3 metri. În taxa de participare sunt incluse: furnizare-montaj-demontaj stand, mese, scaune, curent electric, publicitate pe o parte din materialele de promovare.
Dacă propunerea noastră prezintă interes, vă rugăm să ne comunicați până în data de 20 februarie 2015.
Pentru informații suplimentare vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon +39.3286373670, respectiv scrieți-ne un e-mail pe adresa andra.enea@cciro.it.
Click aici pentru Catalogul târgului.

Salonul International al Agriculturii din Maroc

A 9 – a editie a SIAM – Salonul International al Agriculturii din Maroc, organizat la Meknès, in perioada 24 aprilie - 03 mai 2014.

In perioada 24 aprilie – 03 mai 2014 se va organiza in Maroc, la Meknes o noua editie a Salonului International al Agriculturii din Maroc, principala si cea mai importanta manifestare expozitionala sectoriala organizata in Africa si Orientul Mijlociu.

Reamintim ca la editia de anul trecut a SIAM, organizata in perioada24-28 aprilie 2013, pe o suprafata de 100.000 metri patrati, auparticipat 1060 expozanti din Maroc si 51 tari straine (Anglia, Arabia Saudita, Argentina, Australia, Austria, Belgia, Benin, Bielorusia, Brazilia, Burkina Faso, Camerun, Canada, China, Coasta de Fildes, Elvetia, Emiratele Arabe Unite, Germania, Franta, Gabon, Gambia, Guinea, India, Indonezia, Iordania, Italia, Libia, Madagascar, Mali, Mauritania, Monaco, Nigeria, Olanda, Palestina, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Rusia, Senegal, Serbia, Siria, Spania, SUA, Sudan, Tailanda, Togo, Tunisia, Turcia, Ungaria, Vietnam)si peste 730.000 vizitatori.

Romania a fost prezenta la editia de anul trecut cu un stand propriu, expunand diverse produse agroalimentare si echipamente din sectorul agroindustriale, fiind organizate in paralel si o serie de actiuni de promovare, cum ar fi forumuri de afaceri, prezentari de produse, mese rotunde, reuniuni bilaterale, etc.

La editia din acest an, la care UE este invitata de onoare, se preconizeaza participarea a peste 1.100 expozanti din Maroc si 55 tari straine din cele 4 continente, pe o suprafata de 170.000 metri patrati, dintre care peste 100.000 metri patrati suprafete acoperite, estimandu-se un flux de peste 1 milion de vizitatori.

Tinand cont de importanta acestei manifestari expozitionale internationale, BPCE Tanger a intreprins demersurile necesare pe langa organizatorii salonului, obtinand cu titlu gratuit un spatiu decorat pentru Romania.

De asemenea, organizatorii au promis si acordarea unui spatiu exterior gratuit, in eventualitatea participarii unor societati romanesti specializate in domeniul implementelor si materialelor agricole, energiilor regenerabile – solara, eoliana, ale caror produse se expun la exterior.

Pe durata desfasurarii manifestarii, BPCE Tanger, in colaborare cu Camera de Comert Bilaterala Maroc Romania din Tanger, va organiza un birou de informatii, sprijinind astfel oamenii de afaceri romani, marocani si straini, participanti la manifestare, prin punerea la dispozitia acestora a legislatiei din cele doua tari, precum si ale oportunitatilor de afaceri si investitii din sectoarele de interes.

In paralel, vor fi organizate forumuri de afaceri la diverse Camere de Comert si Industrie din Provinciile de interes (Fes, Khenifra, Tanger, Rabat, Casablanca, Marrakech).

Pana in prezent si-au manifestat disponibilitatea de a participa ca expozanti o serie de societati din sectorul agroindustrial, cu diverse produse (carne de pui, preparate si semipreparate din carne de pui si carne bovina, branzeturi si cascavaluri, biscuiti, fursecuri si produse de panificatie, miere de albine si produse apicole, dulceturi, etc),electrotehnic – motoare electrice, mori cu ciocanele pentru furaje si nutreturi combinate, pompe submersibile si de suprafata,  energii regenerabile – panouri fotovoltaice si sisteme integrate solarepentru irigatii si uz casnic, piese si componente pentru tractoare si echipamente agricole.

Intrucat Marocul atrage in continuare numeroase investitii straine in sectorul agroindustrial, datorita avantajelor naturale de care beneficieaza (apropierea geografica fata de Europa – principalul partener economic, mare varietate de ecosisteme), imbunatatirii mediului de afaceri, liberalizarii schimburilor cu Uniunea Europeana si luand in considerare avantajele aplicarii planului « Pactul National de Emergenta Industriala » si incurajarea autoritatilor marocane pentru modernizarea sectorului agroalimentar, exista reale perspective de parteneriate intre societatile romanesti si cele locale, atat la exportul in Maroc de produse agroalimentare,cereale (Marocul importa anual 5-6 milioane tone cereale) siechipamente pentru industria agroalimentara, echipamente, implemente si diverse servicii pentru sectorul agricol (irigatii - forajul de puturi de apa, livrarea de motoare-pompe, sisteme pentru irigatii, sisteme bazate pe energii regenerabile, etc) cat si la importul direct in Romania de materii prime pentru fabricile romanesti de conserve de legume-fructe si peste.

Apreciem ca participarea firmelor romanesti de profil (atat cu exponate cat si prin trimiterea de reprezentanti) le va oferi oamenilor de afaceri din Romania posibilitatea de a cunoaste nemijlocit potentialul agricol al Marocului si programele sectoriale de dezvoltare. Totodata, prezenta la Meknès ar permite realizarea de contacte directe cu societatile din sector pentru identificarea posibilitatilor concrete de cooperare din acest domeniu atat in Maroc cat si in regiune. Pe durata desfasurarii salonului, se vor organiza Forumuri de Afaceri la diverse Camere de Comert si Industrie din Maroc.

Pentru detalii suplimentare asupra SIAM 2014, rugam accesati site-ul organizatorului : http://www.salon-agriculture.ma

Remus RADULESCU

Conseiller économique

AMBASSADE DE ROUMANIE

BUREAU COMMERCIAL A TANGER

TEL:  00212 539 33 02 05

GSM: 00212 664 815 494

TOP