Topul firmelor din Argeș 2014

Marţi 28 octombrie, la restaurantul Star Plaza, din Bascov, a avut loc cel mai important eveniment de afaceri local din acest an, Topul Firmelor din Argeş 2014, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Argeş. Tot în aceeaşi zi, s-au aniversat 150 de ani de istorie a Camerei de Comerţ şi Industrie în România.
Aceste două evenimente au fost atât un prilej de aniversare şi de bilanţ, cît şi o întâlnire a celor mai importanţi oameni de afaceri argeşeni, de creare a unor noi parteneriate şi oportunităţi de dezvoltare. Anual, este realizat clasamentul firmelor din judeţ ce au obţinut rezultate deosebite în activitatea desfăşurată conform unei metodologii unitare la nivel naţional, elaborate de sistemul cameral din România, oferind posibilitatea clasificării firmelor după criterii unitare, la nivel judeţean şi naţional.

Gruparea firmelor se face ţinând cont de domeniul de activitate şi de mărimea acestora, indicatorii luaţi în calcul, cu ponderi diferite, referindu-se la: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat. Datele sunt culese din situaţiile financiare aferente exerciţiului financiar 2013, depuse la DGFP judeţene şi centrale. Au fost prezente la eveniment câteva sute de persoane, în special patroni ai firmelor din judeţ, dar şi oficialităţi locale, senatori de Argeş etc. De buna-dispoziţie a invitaţilor responsabili au fost cei de la formaţia Star. S-au premiat cele mai tari firme din cercetare, dezvoltare şi high tech, industrie, agricultură, pescuit şi piscicultură, construcţii, servicii, comerţ, turism. Patronii au profitat de ocazie şi au schimbat păreri, încercînd să găsească noi oportunităţi de afaceri şi pentru a avea un început de an 2015 cât mai bun.

 

TOP